Google citygbg.se

Volvo ocean race kommer till Göteborg i sommar

Lördag innan målgång, Målgång Söndag, de olika teamen, aktiviteter, Avslutning med inport race, Volvo ocean race 2018

Volvo Ocean race anländer till Göteborg runt den 21:a juni. Det avhålls sedan en tävling i hamnen och massor av annat kul den 27:e Juni. Volvo ocean race använder idag en standard design på alla båtar. Volvoe ocean race 65 som, precis som det låter, är en 65 fots jakt. Jakten är byggd av samma material som används i rymden idag till rymdfärjor och satelliter. Jag kommer att försöka följa racet och skriva lite om de olika teamen här. Tänkte jag skulle få chansen att plåta båtar och besättning så småningom när de kommer i land. Här kommer alla 7 teamen. På varje båt ingår, utöver den vanliga besättningen, en reporter som filmar och dokumenterar deras färd över haven. Du kan läsa mer om de olika lagen ute på volvo ocean race svenska press kit

temalvmedicateam alv medica är ett team som sponsras av Alvemedica vilka tillverkar, utvecklar och marknadsför medicinsk utrustning som katetrar och annan medicinsk utrustning som kardiologi. Företaget bildades av företagare i Turkiet samt forskare från Sverige och Danmark. Ute på deras hemsida kunde du se hur långt de kommit, liten loggbok och mycket annat. Här hittar du även videor, bilder och andra berättelser. Tyvärr är deras hemsida nere nu så det verkar som om de inte är aktiva längre.

Abu Dhabi Racing Team är ett starkt team vilka kallar sin Båt Azzam. Azzam är det arabiska ordet för beslutsamhet. De visar flera videor på sin sida. Bland annat en där Adlil Khalid berättar mer om deras båt och besättning. Ger dig en bra överblick om vad som finns ombord.


Team Vestas wind
. Ett lag vars sponsor sysslar med vindkraftverk. Vestas har ett ursprung på den jylländska västkusten var en ung smed vid namn Smith Hansen 1898 startade en smedja. Byn Hansen startade i heter Lem. Hansen blev snart berömd för sin nogrannhet och den service han erbjöd. Om någon kund var missnöjd med hans produkt gjorde Hansen allt för att rätta till den. De fick jobbet med att framställa fönsterramar till byns mejeri. Snart hade de så många ordrar på fönsterramar att de startade Dansk Staalvindue industri(danska stålfönster industrin) och levde gott på detta till och med första världskrigets utbrott. De fick kämpa genom stålransoneringar och mycket annat men vid andra världskrigets slut bildade de företaget Vestas vilket står för VEstjysk STaalteknik A/S. Läs mer på deras hemsida>>> . Du kan följa teamet via twitter och youtube. Här är ett klipp.

hollandsk rekryteringsfirma
Team Brunel har många vassa seglare med sig i år. Detta är tredje gången de deltar. Brunel.nl är ett rekryteringsföretag från Nederländerna. Jag tycker de utnyttjar racet för att locka kunder och konsulter på ett roligt sätt. De placerar kontorsnissar bland vågor och skvalp bakom ratten på en jakt. Just nu har de 1400 lediga jobb på sin hemsida. Se mer på http://english.brunel.nl(tyvärr verkar det inte vara någon som sköter deras hemsida).

De berättar litegrand om historien av sitt deltagande på youtube. Tyvärr är deras bloggar på Holländska så jag lägger inte ut något flöde från dem här.

hem igen