Google citygbg.se

Båtmässan i år var större än dem jag sett förut

Svenska mässan skickar även ut ett pressmeddelande på fredagen att hela mässan är fullbokad.

massor av flytetyg
Det var ganska trångt mellan de olika båtarna. Jag hann inte gå igenom alla avdelningarna på en eftermiddag så det ser ut som om jag får göra ännu ett besök.

volvo ocean race, annika Niklin
Volvo ocean race representerades av Anna Nicklin från Akzo Nobel. Anna berättade att racet startar i höst och att båtarna kommer landstiga i Göteborg någon gång nästa år innan de ger sig av för slutspurten ner till Haag. Du kan se rutten ute på volvooceanrace.com

lite snurrigt
Vid sidan om stod en monter från Tjörn runt. Jag tycker det är lite snurrigt med informationen från Tjörn runt detta år. I deras klubbtidning, skeppet 1, skriver deras ordförande, Olof Beckman, att det är 60 årsjubileum. På nästa sida i tidningen står det 54 års jubileum. Eller att det är 54:e omgången av Tjörn runt. Enligt historik på deras hemsida måste det vara den 54:e omgången då vi ser genomförda lopp ända från 1964. Se mer på StenungsundsSS-Segling/TjornRunt/Historik. Kan vara detta med allt ideellt arbete de utför. Kan vara svårt att få riktigt tid att arbeta gratis så mycket som dessa medlemmarna gör eller så är det tryckfelsniss som varit framme igen.

Vid sidan om fick du chans att prova segla radiostyrt i deras DF 65 bassäng. I ena ändan stod en fläkt, sedan var det fritt fram att försöka segla som en riktig Pelle Pettersson.

styrpulpet
Mycket styrpulpet båtar. Denna buster serie från Yamaha fanns i alla möjliga storlekar. Från 35000 kronor till miljonklassen.

hyundai
Här fanns även många inombordare att titta på. Jag såg inte så många solenergidrivna maskiner jag förväntat mig. Här ser du Kristoffer Hansson från Diesel Power AB framför dieselmotorer från hyundai. Kristoffer tycker inte det kommit fram så många duktiga eldrivna båtar ännu och hävdade att batterierna är främsta hindret. Kristoffer berättade om problemen de hade idag med miljöbränsle på deras diesel motorer. Mycket diesel består ju idag av biologiskt, nedbrytbart bränsle vilket innebär att detta samlar bakterier. Framförallt i båtar som ofta står stilla en stor del av året.

veteranbatar
Ett annat ställe som var spännande att se var veteranbåtshallen. Detta är svenska träbåts sällskapet från Skärhamn. Här vann jag faktiskt en liten modellbåt genom deras lotteri. Du kan köpa lotter för 20 kronor och dessa går till deras verksamhet för träbåtar. Här ser du Rune Härsjö och kolleger göra pr för deras träbåts festival i Skärhamn den 15-16 Juli. Har du en träbåt är du välkommen till deras festival i mitten av Juli. Läs mer om föreningen Västkustens båtförening på trabat.se

lite boats
Kim Wotzé såg jag här även förra året. Se mer på båtmässan 2016. Kim berättade att de hade flera nya båtar på gång men att dessa inte skulle vara helt färdigutvecklade i år utan vi fick vänta tills nästa vår. Det Kim visade var en smalare LiteRace som du ser här längst till höger. Denna ser mer ut som en tävlingskajak så den kan kännas rangligare än de andra. Du kan se några videos om dessa båtar ute på youtube.com/liteboattv

hem igen