Google citygbg.se

Vi fick ordning på vädret även för denna Hisingen/västkusten runt.

Vindstilla, solsken och runt 15-17 grader. Det blåste dock en del från sydväst under eftermiddagen vilket ställde till det för några västkusten runt cyklister.


Nu är resultatlistorna ute. För hisingen samt hälsorundan ser du dem här>>>. Här var inte alls lika många med i år. Västkustens resultat ser du här>>>. Mycket beroende på att götteborgs girot valde att köra sitt race samma dag. Sedan får vi ju inte glömma hammarkulle karavanen.

starten av 120 km västkusten runt
Långa västkusten runt startade klockan 09:00 på lördags morgonen. !20 km västkusten runt startade 09:20. Här ser du de som cyklade 120 kilometer.

blindcykling med guide
Här förekom även fem anmälda blinda cyklister som fick var sin guide på racer tandem. Detta är en gren som kallas Paracykel. Paracykel handlar om att få ut människor med funktionshinder på cykel. Här ser du en paracykel tandem där ledsagaren sitter som förare och den blinde på bakre sitsen. Det finns inga clips eller spd på pedalerna.
blind på bakre sadel På hisingen runt finns en startgrupp med endast paracyklister. Är du handikappad och vill prova finns det flera cyklar att låna. Paracykling Göteborg hittar du i Lindome. Läs mer om att låna cykel på svenska cykelförbundets hemsida.

hem igen