Google citygbg.se

Cykellänkar

Giro de italia har startat. samtidigt förbereder Hisingens cykelklubb Hisingen runt och Göteborgs klassikern. du ser några flöden på cykelsektionen>>>.

cykling
Anmäl dig till detta års bästa motionslopp på cykel. Hisingen runt, västkusten runt, Vätternrundan, göteborgsgirot och massor av andra motionslopp är mycket billigare nu på hösten. Skall du anmäla dig vid start kostar det ofta nästan det dubbla. Du får även en bättre motivation att träna.

Nu kan du få vägbeskrivning för cykel ute på google maps>>> Klicka på vägbeskrivning till vänster och sedan ikonen för cykel. Du får då vägbeskrivning, alternativa vägar, avstånd och mycket mer.

Eller varför inte provsmaka världens kanske renaste luft och natur uppe vid polcirkeln. Se en karta över en tripp vid

Sangis, Karungi och Haparanda här>>>
Om ni skulle vara sugna på att prova detta med att cykla i klunga så häng gärna på HCK:s introrundor. Här får du handledning om teknik, saker att tänka på och din utrustning. Dessa rundor leds oftast av veteraner från klubben som cyklat åtskilliga mil med andra. Man cyklar inte mer än 30 till 50 km i ett lugnt tempo. Se mer på deras forum >>>
Denna sidan hittade ni förut på drivrutiner.net.

Sidor med tips för cykel

bikeride.com
massor med tips om hur du reparerar cykel och håller den i ordning.
Bicycling.se
har en intressant artikel om hur du ställer in sadelhöjden
Bikeradar.com
innehåller många artiklar om hur du sköter cykeln
en bra artikel på hur du justerar växeln hos bikeradar.com

climbbybike.com
försöker samla alla backar över hela världen, beskriva stigning och så vidare. Här hittar du de flesta backar i touren, girot och vueltan. Du kan även lägga till din egna backe.
cykelhobby.com
många enkla tips på hur du sköter din cykel
cykla i Danmark
lite tips till dig som vill prova cykeln i vårt grannland Danmark.
Du har även en fantastisk sträcka från Frederikshavn till Skagen Med färjan från Göteborg tar du med dig cykeln för en hundring och har sedan en mysig sträcka upp till Skagen du enkelt tar dig på ett par timmar. Passa på att handla billig mat när du är över.

Hisingens cykelklubb
har ett aktivt forum. Köp och sälj, träningar och mycket mer. Bor du i Göteborg eller närheten är detta ett självklart val av klubb.
How to fit your custom bike
En sida från colorado cykel om vad du bör tänka på när du väljer ram, ställer in sadelhöjd o.s.v.
Shimano techdocs innehåller alla skisser och manualer på de olika delarna av cykeln i pdf. Bromsar, växlar, nav, hjul och så vidare. Kan vara bra att ha till hands innan du plockar isär cykeln. Du har bland annat mycket information om de nya DI-växlarna. Som Ultegra 6770 DI se mer här>>>
Fredrikshofs
många länkar och mycket "gör det själv" artiklar.

Få ut en trasig växelwire på Shimano Vi är säkert många som lyckats dra av en växelwire i växel/broms-reglaget på en racercykel. På bikeforums hittar du många förslag. Vi skulle dock inte rekommendera ett förslag som handlar om att borra hål i handtaget. Tänk på att du bromsar med detta handtag och borrar du hål försvagar du det.

trafiken.nu visar dig trafikstörningar i Göteborgsområdet. Kan ge lite tips till dig som cyklar eller kör bil om vilka vägar du skall undvika.

Åke Haraldsson har bestämt sig för att göra ett nytt försök på RAAM eller Race Across America den 13 Juni 2017. Åke har lyckats samla ett team att ta med sig för den lilla rundan på 482 mil han skall klara på 12 dygn. Sofia Birgersson skriver bloggen för dem och jag ger de sista inläggen här:

Subscribe to RSS headline updates from:
Powered by FeedBurner

hem igen