fyra deciliter kokt pasta (al dente),
ett litet isbergssalladshuvud,
en liten burk syltlök,
en liten purjolök,
en rödlök,
en burk tärnad fetaost,
en deciliter rödvinsvinäger,
tre matskedar olivolja,
en matsked grovmalen svartpeppar,
en matsked smulad oregano,
200 gram frysta ärtor och vad du själv kan hitta på.
Börja med att blanda dressingen från en deciliter vinäger
och två-tre matskedar olivolja i en tom burk med lock. Häll i
svartpeppar och oregano. Skaka om och låt den stå ett tag.
Skiva isbergssalladen och lägg den i en djup skål, lägg
pastan ovanpå(när den svalnat), skiva löken och purjolöken
ganska fint, slå detta i skålen. Häll av vasslet från
fetaosten och blanda i. Häll i syltlökarna (utan spad). Lägg
i dina frysta ärtor och avsluta med dressingen. Låt nu salladen
stå och dra sig i kylskåp (under lock) ca ett dygn och du har
en helt underbar sallad att ta med dig till jobbet utflykten eller bara
som middag.
Med Al dente menas att pastan fortfarande har lite tuggmotstånd. Du skall alltså hålla ögonen på pastan när du kokar den och se till att den har lite gummiaktig konstistens när den är färdigkokt. Använd gärna en pasta som skall ha lite längre koktid. Du provsmakar under koket.